top of page
Image by bruce mars

הטיפולים בקליניקה

בדיקה ואבחון

בדיקה ואבחון

במפגש הראשון מתבצעת בדיקה, אבחון פיזיותרפי ובניית תוכנית טיפולית.

 
הבדיקה כוללת תשאול מעמיק, עיון בחומרים הרפואיים ובדיקה גופנית.  האבחון נבנה על-ידי הצלבה בין הממצאים הסובייקטיביים מהתשאול והממצאים האובייקטיביים מהבדיקה הקלינית וההדמיות.

אבחון פיזיותרפי (PT Diagnosis) שונה מאבחון רפואי בכך ששם דגש לא רק על "מה" הבעיה אלה גם על הבנת כל המרכיבים שגורמים לבעיה.  גורמים אלו כוללים ליקויים ביומכניים, מבניים, יציבתיים, תנועתיים וגם מרכיבים של אורח החיים, בריאות כללית, ארגונומיה, פעילות גופנית, תזונה, מצב נפשי ועוד ועוד..


אנו מאמינים שבניית אבחון דומה להרכבת פאזל – אנו אוספים כמה שיותר חלקים ומנסים להרכיב את התמונה השלמה.  המידע שאנו מקבלים מכל מרכיבי הבדיקה מקנים לנו את חלקי הפאזל ועל סמך התמונה המתקבלת אנו בונים תוכנית התערבות מותאמת אישית!

4.jpg
שחרור רקמות רכות
eyal geva background_2.jpg

שחרור רקמות רכות (Soft-Tissue Mobilization)

במצבים רבים קיים עודף מתח ברקמות הרכות שמהווה גורם משמעותי במגבלה התפקודית והכאב.  שחרור רקמות רכות נועד להפחית מתח מהשרירים והרקמות חיבור השונות כדי לשפר את התפקוד, להגדיל את טווחי התנועה, ולהפחית כאב ונפיחות.

רקמות רכות בנויות משני מרכיבים עיקריים:

  1. שרירי שלד: זהו המרכיב האקטיבי שמייצר כוח ע"י כיווץ יחידות שנקראות סרקומרים.  באמצעות צריכת אנרגיה נוצר קיצור של אורך השריר הגורם ליצירת מתח המועבר לגידים ורקמות החיבור התומכות על מנת לייצר תנועה. כל הכוח שהשרירים מייצרים מועבר לרקמות חיבור כגון גידים, פאשיה (fascia), מעטפות של עצמות ולעצמות עצמן כדי לאפשר תנועה ויציבה.

  1. רקמות חיבור (Connective Tissue): אלו המרכיבים הפסיביים האחראיים על העברת כוחות ובעלי תפקיד עצבי חשוב.  רקמות החיבור הצפופות (Dense Connective Tissue) בנויות בעיקר מסיבי קולגן המקנים לרקמה יכולת טובה להעברת כוחות ועמידות בעומסי מתח גבוהים. כמוכן, רקמות החיבור מכילות עצבים רבים החשובים לתפיסת מיקום הגוף במרחב (פרופריוספציה) וגם עשויים לייצר כאב ושינויים תחושתיים.  רקמות החיבור הצפופות בנויות כרשת תלת-ממדית (matrix) לכל אורך הגוף ובכך ליקוי במבנה זה עשוי להשפיע על אזורים נרחבים בגוף.

תרגול אקטיבי

תרגול אקטיבי

חולשה וגיוס שרירי לקוי הינם גורמים תורמים להתפתחות של מגבלות תפקודיות רבות. כחלק מהבדיקה אנו מזהים חולשה וליקוי בגיוס שרירי ע"י בדיקות קליניות שונות ומדריכים את המטופלים לתרגילים אקטיביים לחיזוק ולמידה מוטורית ממוקדים.  

ההדרכה לתרגילים מתבצעת במהלך הטיפול אך לרוב נדרש המשך תרגול ביתי על-מנת להשיג את התוצאות המיטביות. לעיתים אנו נעזרים באביזרים כגון משקולות, גומיות התנגדות, רצועות, כדורים, מדרגות וכו' ובמכשור מתקדם כדי למקד את התרגיל לתוצאה הרצויה.  מטרת התרגול היא שיפור התפקוד, שליטה, שיווי משקל, הפחתת כאב ושיפור הישגים ספורטיביים בהתאם לשאיפות ומגבלות המטופל.ת.

אני מקפידים על בניית תרגילים מדויקים תוך חשיבה רבה והתאמה אישית כדי להשיג את התפקוד הרצוי. תרגול מדויק בשיתוף פעולה מוצלח עם המטופל.ת מוביל לתוצאות תפקודיות טובות.

3.jpg
eyal geva background_2.jpg

טיפול פאשיאלי (Fascial Manipulation)

פאשיה (Fascia) הינה רקמת חיבור העוטפת את כל השרירים והאיברים השונים בגוף.  בשנים האחרונות מחקרים אנטומיים והיסטולוגיים, ניתוחי גופות וניסיון קליני הובילו להבנה שלרקמה זו ישנה חשיבות רבה במערכות השונות בגוף ובמיוחד במערכת התנועה. לרקמה זו תפקידים חשובים רבים, ביניהם תפקיד בהעברת כוחות מכניים ותפקידים עצביים כגון חישת מיקום הגוף בחלל (Proprioception) ותחושת כאב. מכיוון שרקמה זו המשכית לכל אורך הגוף, ליקוי תנועתי באזור אחד עשוי להשפיע על אזורים אחרים ליצירת מגבלה תפקודית ו/או כאב.

שיטת Fascial Manipulation פותחה באיטליה על-ידי Luigi Stecco ובמהותה יוצרת בדיקה שיטתית לזיהוי רצפים של מתח לאורך רקמת הפאשיה המהווים מרכיב מרכזי בליקוי המכאני והתפקודי.  לפי שיטה זו חייבת להתקיים תנועת החלקה (Gliding) של הפאשיה על-פני השרירים והרקמות השונות כדי לאפשר תנועה תקינה.  חוסר תנועתיות בין השכבות עשויה ליצור קוי מתח (Lines of Tension) אשר יוצרים מגבלה בתנועה, כאב ופיצויים שונים לאורך שרשרת התנועה.  כיום מתייחסים לרקמות החיבור בגוף כרשת תלת-ממדית (matrix) המשכית לכל אורך הגוף ולכן חוסר תנועתיות זו עשויה להשפיע על אזורים נרחבים בגוף.  


הטיפול כולל זיהוי ושחרור מוקדים מסוימים של חוסר תנועתיות של הפאשיה ושחרורם באופן מנואלי בלחיצה ויצירת חיכוך ממוקד עד שחזור התנועתיות התקינה. במקרים רבים אנו עדים לחוסר תגובה לטיפול כאשר ההתמקדות היא באזור הכאב או המגבלה – במקרים רבים הסיבה לחוסר ההתקדמות נובע מנוכחות של מתח פאשיאלי יותר נרחב. כאשר אנו מזהים רצף של מתח פאשיאלי ומטפלים בו באופן שיטתי ומדויק התוצאות מאוד ברורות ומוצלחות.

11.jpg
טיפול פאש
דיקור

דיקור מערבי/יבש (IMS)

שיטת דיקור זו מבוססת על עקרונות מערביים רפואיים במטרה לשחרר שרירים ממעגל כיווצים (Muscle Spasm) ולשחזר תפקוד תקין של אותו שריר.  הטיפול כולל החדרת מחט סטרילית דקה מאוד ל"נקודת הדק" (Trigger Point) בשריר ובכך שוברת את מעגל הכיווצים של אותו שריר.

מעגל הכיווצים נובע מסיבות רבות ומגוונות הכוללות עומס יתר, מנח לקוי, תנועה מהירה פתאומית, טראומה, ואף מתח נפשי.  נקודות הדק (Trigger Points) בשריר יוצרות מסר חשמלי שמתורגם במערכת העצבים המרכזית להמשך הפעלה/כיווץ השריר.  בכך נוצר מצב מעגלי של כיווץ ממושך שעשוי להמשך זמן רב.  הגירוי של נקודת ההדק ע"י המחט יוצרת תגובה אשר שוברת את המעגל ותורמת רבות להחזרת השריר לתפקוד תקין. 

אנו מבצעים גם גירוי שרירי חשמלי (Neuromuscular Electrical Stimulation) דרך המחט לשיפור תגובת השריר ושחרורו.  שיטת טיפול זו הוכיחה עצמה כיעילה מאוד לשיפור התפקוד והפחתת כאב במערכת השריר-שלד-עצב.

5.jpg
קינזיוטייפינג
eyal geva background_2.jpg

קינזיוטייפינג

טכניקה זו כוללת הדבקת טייפ אלסטי על העור בכיוון ומתח מסוים שמשפר תנועה וכאב.  

הטייפ אינו כולל חומר פעיל, עמיד במים והשפעתו מכאנית בלבד וזאת בזכות האלסטיות שלו.  

Child Physiotherapy
שיקום אגן

שיקום רצפת האגן

טיפול פיזיותרפיה לרצפת האגן נועד לטפל בבעיות כגון בריחות שתן, כאבים ביחסים, הפרדות בטנית, צלקות אחרי לידה ועצירות.

הטיפול מתבצע ע"י פיזיותרפיסטית מוסמכת לשיקום רצפת האגן ומשלבת תשאול ובדיקה, טכניקות מנואליות, ביו-פידבק לרצפת האגן ותרגילי חיזוק ושחרור.  

pelvic floor.jpg
ניקוז לימפט
eyal geva background_2.jpg

ניקוז לימפטי

בצקת לימפטית (לימפאדמה) היא הצטברות נוזל ברקמת העור. הבצקת נוצרת עקב תפקוד לקוי של המערכת הלימפטית הנגרם כתוצאה מניתוח, זיהום או כוויה, לאחר טיפולי הקרנות לאזור או סיבות מגוונות אחרות לפגיעה.​

טיפולי פיזיותרפיה יכולים להפחית נפיחות ובצקות ולהקל על הסימפטומים האופייניים. הטיפול ניתן על-ידי פיזיותרפיסטית מוסמכת שעברה הכשרה ייעודית בתחום זה. הטיפול כולל: הערכה ומדידת אזור הבצקת, עיסוי להורדת נפיחות, חבישת תחבושות מותאמות, מתן מרשם לגרבי לחץ במידת הצורך והדרכה לתרגילים ופעילות גופנית מתאימה.

מאליגן

שיטת מאליגן (Mulligan Technique)

שיטה שפותחה ע"י הפיזיותרפיסט בריאן מאליגן לשיפור תנועה במפרקים השונים בגוף.  הטיפול כולל הפעלת לחץ על העצמות (מוביליזציות) ליצירת תנועה במפרק בכיוון מסויים תוך כדי תנועה אקטיבית. טכניקה זו הנקראת Mobilization with Movement מטרתה שיפור טווחי התנועה במפרקים בצורה עדינה ומבוקרת.  הלחץ שמפעיל הפיזיותרפיסט משפר את התנועה באופן מידי ולעיתים כולל תרגול ביתי בעזרת חגורות או לחיצה עצמית.

mulligan.jpg
מקנזי
eyal geva background_2.jpg

שיטת מקנזי (McKenzie Technique)

שיטה זו מבוססת על תנועות אקטיביות חוזרניות בכיוון מדויק לפי הנחיית הפיזיותרפיסט/ית כדי לשפר תנועה ותפקוד. שיטת מקנזי יעילה במיוחד במצבים של פריצות דיסק מותניות וצוואריות ומשלבת בין תרגילים ולחיצות בזמן הטיפול ובין תרגול ביתי חוזרני עד השגת תפקוד מלא.

קליניקל

Clinical Neurodynamics

הפיזיותרפיסט Michael Shacklock  זיהה בשנות התשעים את הצורך בתנועתיות של עצבים ועל כן פיתח שיטה זו.  על סמך מחקר על גופות, בדיקות אולטראסאונד, MRI ובדיקות קליניות שקלוק הראה שבזמן תנועה חייבת להתקיים החלקה בין עצבים לסביבתם.


כאשר תנועתיות זו נפגעת אנו עדים לסימפטומים עצביים כגון כאב, נימלול, תחושות שריפה, הירדמות, תחושת חום/קור או כל תגובה עצבית אחרת בגפיים.  טיפול בשיטה זו כולל בדיקה להבנת אופי המגבלה התנועתית של העצב והנעה פסיבית של הגפיים של המטופל/ת בניסיון לשחזר את תנועת ההחלקה העצבית ובכך להעלים את הסימפטומים.  הטיפול כולל גם תרגילים לתרגול ביתי לשיפור תנועת העצב על סמך ממצאי הבדיקה.

neurodynamics.jpg
נפילות
eyal geva background_2.jpg

טיפול למניעת נפילות

shutterstock_2044551131.jpg

כאלף אזרחים ותיקים נופלים כל יום במדינת ישראל. אחד מתוך שלושה אזרחים ותיקים ייפול לפחות פעם אחת בשנה.

את מרבית הנפילות ניתן למנוע ע"י תרגול מותאם אישית, התאמת הבית, בדיקת ראייה והמצב הרפואי ועוד מרכיבים רבים נוספים. אנו מציעים טיפול מניעתי הכולל בדיקה מקיפה, בניית תוכנית טיפולים ואימון פרטני או זוגי מותאם אישית!

במהלך הבדיקה והטיפולים מתבצעת הערכה מתמדת של מדדים סובייקטיביים ואובייקטיביים מתוקפים והתקדמות בהתאם.

אילן לב

טיפול בשיטת אילן לב

הטיפול מאפשר לגוף להיזכר שהוא יכול לנוע בשמחה וללא כאב, לשחרר עומסים ולשנות תבניות תנועה. במהלך הטיפול המטופל/ת מקבלת מגוון רחב של ניעות. ההנעה הפאסיבית מאפשרת לעיתים גם הנעה של איזורים שיש קושי כרגע להניע באופן עצמאי. מתאים למי שרוצה לשכלל את התנועתיות, לתמוך בהחלמה מפציעה, להקל על כאבים ולשנות דפוסי תנועה ויציבה.

פיז ויסרלית
eyal geva background_2.jpg

פיזיותרפיה ויסרלית (טיפול באיברים הפנימיים בבטן) 

נותנת מענה לבעיות במערכת העיכול, עצירויות, כאבי בטן, כאבים במהלך המחזור החודשי, ליקויים בשרירי הבטן והגב ואברי האגן. הטיפול משפר את התנועתיות של האיברים הפנימיים בבטן, רקמות החיבור העוטפות אותם והחיבורים לשרירים ולשלד.  בעזרת עיסוי בטן עמוק, הדרכה ותרגול עצמי ניתן לפתור ולהקל על הכאבים לשיפור התפקוד היומי. הטיפול מתבצע ע"י פיזיותרפיסטית מוסמכת מומחית לטיפול ויסרלי ועיסוי רחם מסורתי.

shutterstock_1482443063.jpg
וסטיבולרי
eyal geva background_2.jpg

פיזיותרפיה תנוחתית(שיקום וסטיבולרי) 

שיקום וסטיבולרי (פיזיותרפיה תנוחתית) הינו התמחות בפיזיותרפיה שנועדה לטפל ולשפר את הסימפטומים המופיעים בעקבות הפרעה וסטיבולרית.

הטיפול כולל תימרונים מנואלים עדינים מאוד של הראש ותוכנית פרוגרסיבית של תרגילים שמטרתם להחליש ולהעלים את הורטיגו והסחרחורת, ולשפר את כל התחושות הקשורות בראייה ו/או חוסר יציבות ונפילות.

 

לאחר פגיעה במערכת הוסטיבולרית, המוח מפצה על הירידה בתפקוד האוזן הפנימית ולמעשה עליו להתמודד עם הסיגנלים הלא מאוזנים שמגיעים מהמערכת הוסטיבולרית. הפיצוי נעשה בכך שהמוח לומד לסמוך ביתר שאת על סיגנלים אלטרנטיביים שמגיעים ממערכות אחרות בגוף וזאת בכדי לשמור על יציבות וסטיבולרית.

באמצעות אסטרטגיות תרגול בפיזיותרפיה ניתן להשיג פיצוי מרכזי של תפקוד המוח וכך המטופל עשוי לחוות הקלה בסימפטומים ולאפשר חזרה לתפקוד נורמלי תקין במהירות!

Image by Jessica Flavia

שיחת ייעוץ ללא עלות

מעוניינים להתייעץ? לא בטוחים איזה טיפול הכי מתאים עבורכם?

צרו קשר עם צוות המומחים שלנו לתיאום שיחת ייעוץ ללא כל עלות או התחייבות עבורכם!

bottom of page